موضوع ایمیل : استراتژیها و نکاتی برای سلامت فکری
افرادیکه سلامت احساسی دارند، کنترل احساسات و رفتارهایشان را در دست دارند. آنها میتوانند با مشکلات اجتنابناپذیر زندگی کنار آمده، روابطی مستحکم برقرار کنند و زندگیهایی پرحاصل و موفق داشته باشند. وقتی اتفاقات بد روی میدهد، آنها میتوانند انعطافپذیر باشند و از پس آن برآیند. متاسفانه افراد زیادی به سلامت فکری و احساسی خود توجه نمیکنندفقط زمانی یاد آن میافتند که دچار مشکل میشوند. اما به همان اندازه که حفظ سلامت جسمی نیازمند تلاش است، درمورد سلامت فکری و احساسی نیز همینطور است. هرچه زمان و انرژی بیشتری برای سلامت احساسیتان صرف کنید، قویتر خواهد شد. خوشبختانه کارهای زیادی هست که برای تقویت سلامت فکری، ایجاد قابلیت انعطاف، و لذت بردن بیشتر از زندگی میتوانید انجام دهید.
سلامت فکری یا سلامت احساسی چیست؟ سلامت فکری یا احساسی به وضعیت عمومی روانی فرد برمیگردد. شامل طرزفکر شما درمورد خودتان، کیفیت روابطتان و توانایی شما در کنترل احساسات و کنار آمدن با مشکلاتتان میشود. سلامت فکری خوب فقط این نیست که مشکلی برای سلامت فکریتان پیش نیاید. اینکه از نظر فکری و احساسی سالم باشید بیشتر از این است که افسرده نباشید، اضطراب یا مشکل روانی دیگری نداشته باشید. به جای نبود بیماری فکری، سلامت فکری و احساسی به وجود ویژگیها و خصوصیات مثبت برمیگردد. احساس بدی نداشتن به معنای داشتن احساسی خوب نیست. بااینکه بعضیها ممکن است احساسات منفی نداشته باشند، اما باید کارهایی انجام دهند تا باعث شود برای دست یافتن به سلامت فکری و احساسی، احساسی مثبت پیدا کنند.
کسانیکه از نظر احساسی و فکری سلامت هستند، ویژگیهای زیر را دارند:
این ویژگیهای فکری و احساسی به شما این امکان را میدهد که از طریق فعالیتهای معنادار و پرحاصل و روابط قوی، تا بالاترین حد زندگی کنید. این ویژگیهای مثبت همچنین به کنار آمدن با مشکلات و استرسهای زندگی هم به شما کمک میکند.
نقش انعطافپذیری در سلامت فکری و احساسی داشتن سلامت فکری و احساسی به این معنا نیست که هیچوقت دچار موقعیتهای بد نمیشوید یا مشکلات احساسی را تجربه نمیکنید. همه ما دچار ناامیدی، فقدان و تغییر میشویم. و بااینکه اینها بخشهای عادی زندگی هستند، اما میتوانند ایجاد ناراحتی، اضطراب و استرس کنند. تفاوت این است که کسانیکه سلامت احساسی خوبی دارند، میتوانند از مشکلات، سختیها و استرسها خود را عقب بکشند. این توانایی قابلیت انعطاف نامیده میشود. کسانیکه از نظر احساسی و فکری سالم هستند، ابزارهای لازم برای کنار آمدن با موقعیتهای سخت و حفظ نگرش مثبت در خود را دارند. آنها در شرایط بد هم مثل شرایط خوب متمرکز، انعطافپذیر و خلاق میمانند. یکی از عوالم اصلی انعطافپذیری توانایی متعادل کردن احساساتتان است. ظرفیت تشخیص احساساتتان و ابراز متناسب آنها به شما کمک میکند از افسردگی، اضطراب و سایر احساسات منفی دور بمانید. یکی دیگر از عوامل اصلی داشتن شبکه حمایتی قوی است. داشتن افراد قابلاعتمادی که بتوانید برای پشتیبانی و پشتگرمی به آنها رجوع کنید، انعطافپذیری شما را در شرایط سخت تقویت میکند.
ساختن انعطافپذیری انعطافپذیری شامل حفظ حالت ارتجاعی و توازن در زندگی درمواجهه با موقعیتهای استرسزا و اتفاقات بد میشود. این به طرق مختلف اتفاق میافتد، ازجمله:
سلامت جسمی با سلامت فکری و احساسی در ارتباط است مراقبت کردن از بدنتان اولین قدم مهم به سمت سلامت فکری و احساسی است. فکر و بدن به هم وابسته هستند. وقتی سلامت جسمیتان را تقویت میکنید، اتوماتیکوار از سلامت فکری و احساسی بهتری هم بهرهمند میشوید. مثلاً ورزش کردن نه تنها قلب و ریه شما را تقویت میکند، بلکه اندورفین آزاد میکند که ماده شیمایی بسیار مهمی است که به ما انرژی میدهد و روحیهمان را بهتر میکند. فعایتهایی که در آن شرکت میکنید بر احساس فیزیکی و احساسی شما اثر میگذارد:
با مراقبت از خودتان سلامت فکری و احساسی خود را تقویت کنید برای حفظ و تقویت سلامت احساسی و فکریتان، خیلی مهم است که به نیازها و احساساتتان توجه داشته باشید. اجازه ندهید که استرس و احساسات منفی در شما رخنه کند. سعی کنید بین مسئولیتهای روزانه و چیزهایی که از آن لذت میبرید، تعادل ایجاد کنید. اگر از خودتان مراقبت کنید، برای مقابله با مشکلات زندگی آمادهتر خواهید بود. برای مراقبت از خودتان باید فعالیتهایی را دنبال کنید که به طور طبیعی در شما اندورفین ایجاد کند و احساس خوبی به شما میدهد. علاوه بر ورزش جسمی، اندورفین به صورتهای زیر نیز تولید میشود:
نکات و استراتژیهای دیگر برای مراقبت از خود
هر انسانی متفاوت است. همه چیز برای همه به یک میزان پرفایده نیست. بعضیها با استراحت احساس بهتری پیدا میکنند و بعضی برای بهتر شدن نیاز دارند که فعالیت و شور وهیجان زندگیشان را بالاتر ببرند. مسئله مهم این است که فعالیتهایی را پیدا کنید که از آن لذت میبرید.
عادات فکری مثل نگران بودن را کنار بگذارید سعی کنید خود را درگیر عادات تکرارشونده فکری نکنیدافکار منفی درمورد خودتان و جهان فقط انرژیتان را گرفته و احساس اضطراب، ترس و افسردگی را در شما تقوت میکند.
استرستان را کنترل کنید استرس باری بسیار سنگین بر روی سلامت احساسی و فکری است، از اینرو خیلی مهم است که آن را تحت کنترل نگه دارید. بااینکه همه استرسها قابل جلوگیری نیستند، اما استراتژیهای کنترل استرس میتواند به شما برای متعادل نگه داشتن آن کمک کند.
روابط دلگرمکننده: پایه و اساس سلامت احساسی مهم نیست که چه مدت زمان را به ارتقاء سلامت فکری و احساسی خود اختصاص میدهید، باز هم به همراهی دیگران برای دست یافتن به احساسی بهتر نیازمندید. انسانها موجوداتی اجتماعی هستند که به روابط و ارتباطات مثبت با دیگران نیاز احساسی دارند. قرار نیست که تنها بمانیم و تنها زندگی کنیم. مغز اجتماعی ما تشنه همراهی استحتی وقتی تجربه ما را خجالتی و بیاعتماد به دیگران کرده است. روابط اجتماعیبخصوص حرف زدن با کسی دیگر درمورد مشکلاتتانمیتواند به پایین آوردن استرس شما هم کمک کند. رمز کار این است که رابطهای دلگرمکننده با کسی پیدا کنید که شنونده خوبی باشدکسی که بتوانید مرتب با او حرف بزنید، مخصوصاً رودررو، کسی که بدون زمینه قبلی از احساس یا فکرتان به حرفهای شما گوش دهد. یک شنونده خوب به احساسات پشت کلماتتان گوش خواهد داد، حرفتان را قطع نکرده و درمورد شما قضاوت یا انتقاد نمیکند. بهترین راه برای پیدا کردن یک شنونده خوب؟ خودتان شنوندهای خوب باشید. با کسی دوستی کنید که بتوانید به طور مرتب با او حرف بزنید و به حرفهای هم گوش داده و از هم حمایت کنید.
نکات و استراتژیهایی برای برقراری ارتباط با دیگران:
ایجاد روابط عالی اگر ارتباط برقرار کردن با دیگران یا حفظ روابط پرمعنا و بادوام برایتان دشوار است، میتوانید از ارتقاء هوش احساسیتان فایده ببرید. هوش احساسی به ما این امکان را میدهد ارتباطی واضح و مستقیم با دیگران برقرار کنیم، فکر آنها را بخوانیم و با تناقضات هم کنار بیاییم.
عوامل خطرساز برای مشکلات فکری و احساسی سلامت فکری و احساسی شما با تجربیاتتان شکل میگیرد. تجربیات دوران کودکی اهمیت زیادی دارند. عوامل ژنتیکی و بیولوژیکی هم در این زمینه نقش دارند اما اینها هم با تجربه تغییر میکنند.
عوامل خطرسازی که میتوانند سلامت فکری و احساسی را به خطر بیندازند:
عوامل داخلی و خارجی هرچه که باشند که سلامت فکری و احساسی را شکل دهند، هیچوقت برای ایجاد تغییراتی که وضعیت روانی شما را بهبود بخشد دیر نیست. با عوامل مفید و مثبتی مثل روابط قوی، سبک زندگی سالم و استراتژیهای کنار آمدن برای کنترل استرس و احساسات منفی، میتوان با عوامل خطرساز مقابله کرد.
چه زمان برای مشکلات احساسی باید به متخصص مراجعه کرد اگر برای ارتقاء وضعیت سلامت فکری و احساسی خود تلاش زیادی کردهاید اما هنوز احساس خوبی ندارید، زمانش رسیده است که به متخصص مراجعه کنید. از آنجا که ما موجوداتی اجتماعی هستیم، نظرات فرد کاردان و باتجربه میتواند به ما برای قدم برداشتن برای خودمان انگیزه دهد. برای اینکه بدانید چه زمان باید به متخصص مراجعه کنید، به لیست زیر توجه کنید: علائم هشدار برای رفتارها و احساساتی که نیاز به توجه فوری دارد
اگر علائم بالا را درخود مشاهده میکنید، از یک متخصص روانشناس وقت بگیرید. یادتان باشد هرچه زودتر بهتر است. غلبه بر یک مشکل فکری و احساسی وقتی هنوز آنقدرها بزرگ و حاد نشده است بسیار سادهتر خواهد بود.
منبع : مردمان
برای هرچه بهتر شدن عملکرد گروه . با نظرات و پیشنهادات خود ما را یاری کنید
|
| |||||||||||
|
__._,_.___
No comments:
Post a Comment